Logo eendrachtbode.nl

Liesbeth Bevelander uit Scherpenisse rijdt paard, motor en bus

Liesbeth Bevelander-Verkerke is haar leven lang erg actief. Paarden en motorenspelen nog steeds een grote rol in haar leven. Ze werkte in winkels en had er zelf een. Voor administratief werk en later planning en organisatie draaide ze haar hand niet om. Ze was ZZP-er, maar momenteel is ze alweer tien jaarbuschauffeur. Een veelzijdige vrouw.

Liesbeth kon al op een vrachtwagen rijden en had daarvoor ook een rijbewijs. Ze moest echter nog wel haarchauffeursdiploma halen en dat lukte haar in 2008. Ze werd aangenomen bij busbedrijf Veolia in Breda. Ook haar man Arie ging daar werken, zodat ze vanaf die tijd een buschauffeursechtpaar zijn. ,,Ik vind het heerlijk om op een lijnbus te rijden. Je hebt alle vrijheid en er is veel persoonlijk contact. Je moet altijd rustig en vriendelijk blijven, dat gaat me goed af. Als je met een grote monden veel herrie de baas wil spelen, gaat het mis. Een vriendelijk woord werkt veel beter. Dat is ook zo in deze coronatijd. Als je gewoon even vraagt of ze om de anderhalve meter willen denken of om het mondkapje, komt het allemaal goed.” 

In de jaren dat Liesbeth op de bus rijdt, heeft ze nog nooit problemen gehad. Ze werkt in vier diensten: de vroege, de dagdienst en de vroege of late avonddienst. In het begin reed ze alleen in de stad Breda maar later kwamen er ook streekvervoerritten bij. Langzaamaan mocht ze ook steeds meer in Bergen op Zoom gaan rijden en de laatste tijd is het tot Liesbeths geluk helemaal Bergen op Zoom geworden. Ze hoopt het tot haar pensioen volte houden. ,,Stilzitten is niks voor mij, ik moet altijd bezig zijn.” De naam van haar werkgever werd later Arriva, maar voor Liesbeth veranderde er daardoor niets.

Lees het hele verhaal in de Eendrachtbode van 18 juni.

Meer berichten