Logo eendrachtbode.nl
Rob Duijm ontvangt de erepenning van Henk Geluk. Geluk verving burgemeester Ger van de Velde als raadsvoorzitter.
Rob Duijm ontvangt de erepenning van Henk Geluk. Geluk verving burgemeester Ger van de Velde als raadsvoorzitter. (Foto: Peter J.E.Roek )

Erepenning voor 'meest integere' raadslid Rob Duijm

Rob Duijm uit Poortvliet heeft donderdagavond tijdens de raadsvergadering na tien jaar afscheid genomen als raadslid. Daarvoor is hij beloond met de erepenning van de gemeente Tholen. Michael Schoonen uit Tholen (tweede foto) neemt het vrijgekomen plekje bij het CDA in. 

Duijm was jarenlang fractievoorzitter van het CDA tot dat Petrina Geluk dat stokje twee jaar geleden overnam. Het is gebruikelijk dat andere raadsleden hun zegje doen bij vertrek van een collega. Anco Fase (VVD) noemde Duijm bijvoorbeeld het meeste integere raadslid dat hij meegemaakt heeft. 

De erepenning kreeg Duijm overhandigd door Henk Geluk. De raadsnestor verving burgemeester Ger van de Velde die door privéomstandigheden afwezig was. 

Windmolens

Het moment was aan het begin van een lange vergadering die tot middernacht duurde. De raad besprak onder andere beleid over windmolens en zonneparken, huisvesting van arbeidsmigranten en het vitaliseringsplan voor Tholen. 

Lees meer in de Eendrachtbode van 25 juni. 

Meer berichten