Tieners van Smerdiek, SPS en Stavenisse voetballen samen
Logo eendrachtbode.nl

Tieners van Smerdiek, SPS en Stavenisse voetballen samen

Tieners van de voetbalclubs SPS, Smerdiek en Stavenisse gaan in het nieuwe seizoen samen voetballen. Gezamenlijke inkoop met álle verenigingen in de gemeente Tholen komt nog niet van de grond en daarom zochten deze clubs elkaar op. Wat begon als een economische samenwerking groeide uit tot een sportieve. ,,Het scheelt bij elkaar duizenden euro’s per club”, zegt Smerdiek-voorzitter Marc Bout.

De drie verenigingen zien gemeenschappelijke belangen. Volgens Bout is het voor de andere eilandelijke clubs ook verstandig om aan te haken. ,,Als we niet samenwerken, is het een kwestie van tijd voordat we allemaal in de vierde klasse voetballen. Wij gaan niet wachten. Anders wordt de kantine geen kroeg bij een voetbalveld, maar andersom.”

Twee damesteams

Waar er getraind en gevoetbald wordt, moet nog precies worden uitgewerkt, maar er komen in elk geval vier teams die in het seizoen 2020-2021 samen gaan spelen. Bij de drie clubs komen eigen teams in die leeftijdscategorie dus te vervallen. Bij de jongste jeugd en senioren blijven er wel eigen teams. De combinatieteams worden aangeduid met Samenwerkende Teams (ST): ST Stavenisse/Smerdiek JO13, ST Stavenisse/ Smerdiek JO15, ST Smerdiek/ Stavenisse JO17 en ST Smerdiek/SPS JO19. Daarnaast gaan er ook twee gemengde damesteams samen voetballen, waarvan een vriendschappelijk. 

Lees het hele verhaal in de Eendrachtbode van 2 juli. 

Meer berichten