Logo eendrachtbode.nl
Foto: Links Martijn Bomas en Stan van de Velde van de stichting Dorpsbelangen.

10.000 euro uit windfonds Krammer voor Wimpel Sint Philipsland

Dorpshuis de Wimpel in Sint Philipsland krijgt een duurzame energievoorziening dankzij een gift van 10.000 euro uit het windfonds van Windpark Krammer. Op het dak worden na de zomervakantie 100 zonnepanelen gelegd. ,,Dan zijn we wat elektriciteit betreft zelfvoorzienend’’, zegt voorzitter Martijn Bomas.

Samen met bestuurslid Stan van de Velde van de stichting Dorpsbelangen is hij naar het dienstgebouw van Windpark Krammer gekomen om een cheque van 10.000 euro in ontvangst te nemen. Het is een prachtige zomeravond en de ceremonie gebeurt buiten met vol zicht op een deel van de 34 windturbines die voor deze subsidie hebben gezorgd. 

Huiskamer

Een verzoek waarbij een combinatie wordt gelegd met een duurzame energievoorziening scoort hoog. ,,En mensen die er wonen, moeten er iets aan hebben’’, zegt secretaris Wietske Heerebout. Bij de Wimpel is dat zeker het geval. ,,We proberen er de huiskamer van het dorp van te maken’’, zegt Martijn Bomas. Hij had al langer de wens om een duurzame energievoorziening te maken voor de Wimpel. Bij Ons Dorpshuis in Anna Jacobapolder is dat destijds al gebeurd gelijk met de 13 zonnepanelen voor alle huizen. De stichting Dorpsbelangen kreeg het dorpshuis in AJP in de schoot geworpen toen de gemeente met de exploitatie stopte, zodat nu beide dorpshuizen worden beheerd.

Lees het hele verhaal in de Eendrachtbode van 2 juli.

Meer berichten