Logo eendrachtbode.nl
Foto: In de zomervakantie is Marit dagelijks te vinden bij manege Mariska Hoeve.

Marit van Haaften is dol op paarden

In ’Van wie bin jie d’r jin’ gaan we langs bij jonge Tholenaren en Sint Philipslanders die aan het begin van hun leven staan. Wat houdt ze bezig? Wat vinden ze belangrijk? Waar willen ze naar toe?

Deze week: Marit van Haaften (13) uit Scherpenisse.

Van wie bin jie d’r jin?

Mijn moeder is Marleen van Haaften, zij werkt bij Nestaan Holland, een bedrijf dat purschuim maakt. Mijn vader is Mark van Haaften, hij werkt bij KOP transport. En ik heb een broer, Martijn. Hij is zeventien en werkt bij brasserie de Zeester.

Op welke school zit je?

Op ’t Rijks in Bergen op Zoom, in 2 VWO. Een hele gezellige school. Het leukste vak vind ik gym, en biologie is ook nog wel te doen. Het vervelendste vak? Wiskunde!

Wat wil je later worden?

Geen idee. Misschien iets met dieren, dat zou ik wel heel leuk vinden. Thuis heb ik katten, een hond en een konijn en in mijn vrije tijd ben ik veel op manege Mariska Hoeve in Poortvliet.

Je houdt van paardrijden?

Ja, dat vind ik echt heel leuk. Bij de Mariska Hoeve doe ik ook vrijwilligerswerk. Stallen uitmesten, paarden poetsen, helpen bij lessen. Supergezellig, en bovendien mag ik dan tussendoor rijden. Je krijgt echt een band met zo’n paard, samen ben je een team. Ik volg groepslessen, maar ook privélessen. Later zou ik graag wedstrijden willen rijden, maar eerst moet ik nog wat meer trainen.

Lees meer over Marit in de Eendrachtbode van 16 juli 2020.

Meer berichten