Logo eendrachtbode.nl
Foto: Dennis Polderman en Famke den Braber ontpoppen de kurk van hun fles cava.

Proosten op start bouw nieuwe woningen Suzannapolder

De toekomstige bewoners van zo’n twintig huizen in Sint- Annaland hebben woensdag geproost op de start van de bouw. Veel komen uit de randstad. Bijvoorbeeld Ton en Hedwig Hermus uit Zwijndrecht: ,,Sint-Annaland is voor ons net klein Domburg.” 

De flessen cava staan klaar om ontpopt te worden en de muziek klinkt door de boxen. Geheel in stijl van ontwikkelaar Timek is woensdagmiddag stilgestaan bij het symbolische slaan van de eerste paal. 

Vakantieoord

,,We gaan van het stadsleven hier naartoe”, zegt Ton Hermus uit Zwijndrecht. ,,Als je bij ons buiten stapt, krijg je drukte om je heen. Als we hier buiten stappen en naar de kade lopen, is het rustig.” Zeeland is voor hem en zijn vrouw Hedwig een echt vakantieoord. Tholen is voor hen nog onbekend, al kwamen ze diverse keren in Sint-Annaland kijken. 

Mentaliteit

De twintigers Dennis Polderman uit Stavenisse en Famke den Braber uit Bergen op Zoom gaan samenwonen. Ze hebben zin om in Sint-Annaland te gaan wonen. Voor Famke, die van Sint Philipsland komt, betekent het de terugkeer naar Zeeland. ,,Ik hou van de mentaliteit hier”, vertelt Famke. 

Allemaal verkocht

De zeven starterswoningen, zeven levensloopbestendige woningen en zes tweekappers komen in de Suzannapolder en zijn verkocht door Timek uit Tholen. Bouwbedrijf ADS uit Rucphen gaat ermee aan de slag. De woningen waren snel verkocht. Als alles goed gaat, krijgen de bewoners voor de bouwvak 2021 hun sleutel. Wethouder Corniel van Leeuwen heette de mensen welkom in Sint-Annaland. Hij hoopt dat de bewoners zich ’verdiepen in het rijke verenigingsleven van het dorp’.

Lees het hele verhaal in de Eendrachtbode van 23 juli.

Meer berichten