Logo eendrachtbode.nl
Foto: Kermis in Sint-Maartensdijk

De kermis in Sint-Maartensdijk is begonnen

Organisaties in Sint-Maartensdijk maken zich zorgen over het doorgaan van de kermis in het dorp, die vandaag is begonnen. Ze trekken al maanden samen op in de strijd tegen het coronavirus en zijn, op zijn zachtst gezegd, niet blij met de toestemming van het gemeentebestuur. Op sociale media reageren jongeren juist opgetogen en velen van hen waren dan ook al vanaf twee uur op het Havenplein te vinden.

Onder meer zorgloket, ondernemersvereniging, dorpstafel en kerken spreken al maanden gezamenlijk over de corona-problematiek. Er zijn huis-aan-huis nieuwsbrieven verspreid, en kaarten waarmee inwoners kunnen aangeven of ze al dan niet hulp willen hebben of kunnen bieden. Verenigingen en organisaties hebben maatregelen genomen in de strijd tegen het virus. Zo heeft de Oosterscheldestappers wandelevenementen afgeblazen, en ziet de ondernemersvereniging af van het houden van de jaarlijkse braderie.

Vermijd drukke plekken

Dat er nu een kermis in het dorp georganiseerd mag worden, daar kreeg Jan Oudesluijs van het zorgloket van diverse kanten opmerkingen over. De oud-wethouder volksgezondheid stuurde er burgemeester en wethouders – en de fractievoorzitters in de gemeenteraad – een mail over. Hij schrijft daarin dat het een zorgelijke tijdsperiode blijft, en wijst op de waarschuwingen aan de inwoners die de gemeente op haar eigen website heeft geplaatst. Zoals ’vermijd drukke plekken’.

Lees er meer over in de Eendrachtbode van 30 juli 2020.

Meer berichten