Afbeelding
Foto: Jacintha bij haar piano.

Jacintha Fase uit Sint-Annaland houdt van pianospelen en tafeltennis

Mijn vader is Jan Fase, hij werkt op het gemeentehuis, op de afdeling Vergunningen en Handhaving. En mijn moeder is José, zij werkt bij de Woonboulevard Poortvliet, op de administratie. Verder heb ik nog een broer van 18, een zus van 16 en een broertje van 9. Geen huisdieren: ik zou wel een konijntje willen, maar mijn ouders willen dat liever niet.

Op welke school zit je?

Na de zomervakantie ga ik naar CSG Prins Maurits in Middelharnis. Dat is spannend, maar wel leuk-spannend. Ik weet nu al dat ik bij twee vriendinnen in de klas kom. En ik moet er een half uur voor met de bus, dat is een heel verschil met de basisschool. Ik heb op de School met de Bijbel gezeten. Een hele leuke school. Het afgelopen jaar was een raar jaar, maar wij zijn nog op kamp geweest, op de fiets. Een paar ouders hadden dat geregeld. We sliepen op camping Kruytenburg, dat was heel leuk. We hebben ook nog een afscheidsavond gehad.

Wat wil je later worden?

Iets bij de politie. Ik lees graag detectives. Beetje puzzelen, actief bezig zijn, dat lijkt me heel leuk.

Wat zijn je hobby’s? 

Ik ben al een paar jaar lid van tafeltennisvereniging Smash ’76. In januari mocht ik competitie gaan spelen en in maart lag alles stil door corona. Ik had net vier wedstrijden gespeeld. Maar gelukkig begint het nu weer. Tafeltennis is een soort familieding: mijn broer doet het ook en mijn oom Adri was zelfs een van de oprichters van Smash.

Verder heb ik sinds een jaar pianoles bij Jan de Viet. Noten lezen kon ik al, want via school had ik blokfluitles gehad. Welke muziek ik zelf leuk vind? In ieder geval geen klassieke muziek, dat vind ik maar saai.

Lees meer in de Eendrachtbode van 20 augustus.