Logo eendrachtbode.nl
Foto: 112Markiezaten.

Keukenzaak in Sint-Maartensdijk afgebrand

De brandweer was zondagmorgen nog steeds druk bezig met het nablussen van de allesverwoestende brand bij Keukenwinkel Potter aan de Nijverheidsweg in Sint-Maartensdijk. Tientallen mensen kwamen zondagmorgen een kijkje nemen bij de resten van het bedrijf.

Van het bedrijfspand is niet meer over dan de staalconstructie. In de uitgebrande resten zijn ook een heftruck en enkele bedrijfswagens te zien. Ook zijn de resten van minstens 7 motoren zichtbaar.

De Zeeuwse brandweer krijg bij het blussen van de brand assistentie van onder andere korpsen uit Bergen op Zoom, Steenbergen en Breda. Voor de eigenaren van tientallen caravans waren het zaterdagavond enkele spannende uren. Hun caravans stonden gestald bij caravanstalling "De Pluumpot", naast het uitgebrande pand. De brandweer heeft direct ingezet op het voorkomen van uitbreiding van de brand naar naastgelegen panden, met succes.

Eerdere branden
De afgelopen jaren zijn er aan de Nijverheidsweg al diverse grote branden geweest. In juni 2009 is de pindafabriek Katjang Pedis volledig door een brand verwoest. In november 2017 is het bedrijf Lion Foods ook volledig door brand verwoest. Katjang Pedis heeft op dezelfde locatie een nieuw bedrijfspand gebouwd. Lion Foods is na de brand verhuist naar Kapelle.

Oorzaak
De brandweer heeft op dit moment nog geen idee wat de oorzaak is geweest van de felle brand. Inwoners van Sint-Maartensdijk geven op social media aan dat er zaterdagavond, voor de eerste brandweermelding, enkele knallen te horen zouden zijn geweest. Om 00:42 uur kon de brandweer het sein brand meester geven.

Meer berichten