Logo eendrachtbode.nl
Foto: Stockfoto 112 Markiezaten

Agenten geslagen bij controle in café Oud-Vossemeer

In de nacht van zaterdag op zondag werden aan de Ring in Oud-Vossemeer twee mannen gearresteerd vanwege de belediging en mishandeling van meerdere agenten. Agenten controleerden in samenspraak met de gemeente Tholen het café na signalen dat de coronamaatregelen niet werden nageleefd. Beide verdachten zitten nog vast en worden nog verhoord. Een politiehond is ingezet om de rust weer te laten wederkeren.

Agenten en buitengewone opsporingsambtenaren van de gemeente Tholen waren zondagmorgen vroeg voor een gezamenlijke controle aan de Ring, omdat diverse meldingen waren gedaan dat in de horecagelegenheid de coronamaatregelen niet werden nageleefd. Bij aankomst werd de toon gelijk gezet. Toen agenten vertelden dat ze kwamen controleren, probeerde de eigenaar onmiddellijk de deur van de zaak te sluiten. Kort hierop beledigde hij de agenten. Ook haalde hij uit en sloeg een van de agenten. Hierop werd hij aangehouden.

In de horecazaak zat een man, welke tijdens de aanwezigheid van de controleurs een agent voortdurend beledigde. Hij werd hierop tevergeefs aangesproken. Vervolgens werd hij aangehouden, hij verzette zich hevig. Het bleek te gaan om een 55-jarige man uit Sint Philipsland. Beide mannen zijn voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht.
De agenten deden aangiften van belediging en mishandeling.

Meer berichten