Logo eendrachtbode.nl
Foto: Marleen Sijbers is dinsdagavond naar het gemeentehuis gekomen om kennis te maken met de Thoolse gemeenteraadsleden.

Marleen Sijbers is opvolger van burgemeester Ger van de Velde

Marleen Sijbers is door de Thoolse gemeenteraad voorgedragen als de nieuwe burgemeester van de gemeente Tholen. Ger van de Velde draagt in november haar ambtsketen over aan de nieuwe eerste burger van Tholen en Sint Philipsland. De politica is net als Van de Velde van VVD-huize en nam in november vorig jaar voortijdig afscheid van de gemeente Sint Anthonis. 

Opmerkelijk was dat Sijbers kort na de bekendmaking al in het gemeentehuis stond. Ze kreeg veel lof van de gemeenteraadsleden voor deze actie. 

Beslotenheid 

De gemeenteraad vergaderde dinsdagavond eerst anderhalf uur in beslotenheid over de keuze tussen twee kandidaten. Daar ging een stevige selectieprocedure door een vertrouwenscommissie en de commissaris van de koning Han Polman aan vooraf. De vertrouwenscommissie bestaat uit raadsleden van de gemeente Tholen, voornamelijk fractievoorzitters. VVD-er Ad Hommel, hoewel geen fractievoorzitter, zat de commissie voor. 

De voordracht van Sijbers moet formeel nog goedgekeurd worden door de minister van binnenlandse zaken.

Vanwege de coronamaatregelen was het geen vergadering die door iedereen bezocht kon worden. Via het YouTubekanaal van Omroep Tholen keken tientallen mensen mee. 

Meer in de Eendrachtbode van 1 oktober. 

Meer berichten