Logo eendrachtbode.nl
Foto: Juf Josefien werd met cadeautjes en bloemen verrast op haar laatste dag op school.

Juf Josefien neemt afscheid van de Juliana van Stolberg school

De kinderen van de Juliana van Stolberg school in Sint-Maartensdijk stonden er dinsdag om half twee klaar voor: het afscheid van ‘hun’ juf Josefien. Na veertig dienstjaren verlaat zij de school.

Eigenlijk stond het afscheid al voor de zomer gepland. ,,Maar toen kon er door het coronavirus helemaal niks”, zegt directeur Theo Baaij. Nu werd het afscheid van Josefien van der Velde wel gevierd, maar klein en volgens de coronarichtlijnen.

Bij haar aankomst op het schoolplein stonden alle kinderen te wachten met vlaggetjes, erebogen en rozetten met het getal 40 erop. ,,Je bent in die veertig jaar niks veranderd”, grapte de directeur. ,,Nog steeds een knotje en een glimlach.” Hoewel juf pas zestig is, gaat ze met pensioen. ,,Ze was de laatste jaren al aan het afbouwen, ze werkte nog maar twee dagdelen per week”, zegt Baaij. Josefien begon veertig jaar terug als docente, vooral voor de eerste en tweede klas, nu groep 3-4. Later werd zij zorgspecialist en had ze jarenlang een apart klasje, van kinderen die wat moeilijker mee konden komen. ,,Dat deed ze fantastisch”, vindt Baaij. ,,Met heel veel liefde en geduld.” 

Lees er meer over in de Eendrachtbode van 8 oktober 2020.

Meer berichten