Logo eendrachtbode.nl
Foto: Christy houdt van drummen, badminton, zwemmen en lezen.

Christy van den Bogerd wil graag met zeehonden werken

Voor de rubriek Van wie bin jie d’r jin gaan we langs bij jonge Tholenaren en Sint Philipslanders die aan het begin van hun leven staan. Deze week: Christy van den Bogerd (12) uit Tholen.

Van wie bin jie d’r jin?

Mijn moeder is Jessica van den Bogerd, zij werkt thuis als fotografe en vormgever. Mijn vader is Jos van den Bogerd, hij is productontwikkelaar bij Sabic. En ik heb twee broers: Jonathan van 14 en Thijs van 11.

Waar zit je op school?

Sinds een paar weken in de brugklas van het CSG Prins Maurits in Middelharnis. Het is er een beetje druk en anders dan op de basisschool, maar wel leuk. Geschiedenis en gym zijn mijn favoriete vakken, wiskunde en godsdienst vind ik het moeilijkst. Ik ben wel iedere dag laat thuis, meestal pas rond half vijf. Soms begin ik dan ook pas om elf uur, maar daar heb je niet zoveel aan. En we hebben best veel huiswerk, veel meer dan op de basisschool! Hiervoor zat ik op De Regenboog in Tholen. Het was wel een beetje een raar laatste jaar. Het schoolkamp ging niet door, en de musical ook niet. Maar we hebben wel in tenten in de school geslapen, dat kan bijna niemand zeggen!

Wat wil je later worden?

Het liefst wil ik gaan werken bij een zeehondencrèche. Zeehonden zijn mijn lievelingsdieren. We zijn een keer naar Pieterburen in Groningen geweest, en ik heb hier vlakbij op het strand ook een keer een zeehond gezien. Voor school heb ik ook een werkstuk gemaakt over zeehonden, daar had ik een negen voor.

Lees meer in de Eendrachtbode van 8 oktober 2020.

Meer berichten