Logo eendrachtbode.nl
Foto: Josee de Bakker uit Oud-Vossemeer en haar zoontje Thibault.

Thibault stierf aan kindercardiomyopathie, zijn moeder vraagt aandacht voor de ziekte

Thibault Decq was een jongetje uit Oud-Vossemeer. Een jongen die hield van toneelspelen, judo, boogschieten en trommelen en later kok wilde worden. Hij was grappig en haalde alles uit het leven, zolang dat mogelijk was. Thibault leed aan kindercardiomyopathie (hartfalen). Hij stierf op 14 januari 2017 op 14-jarige leeftijd.

Josée de Bakker vertelt in de Eendrachtbode over het leven van haar zoon. Niet omdat ze zo graag met haar verdriet op de voorgrond treedt, maar omdat ze aandacht wil vragen voor deze zeldzame ziekte. Daarom doet ze ook mee aan de actie Warm Hart van de KRO-NCRV. De omroep doneert hierbij aan drie goede doelen.

Stichting Hartedroom

Stichting Hartedroom, de stichting waarvoor Josée de Bakker zich inzet, financiert wetenschappelijk onderzoek naar kindercardiomyopathie. Onder meer om de behandeling en levenskwaliteit van zieke kinderen te verbeteren. En om misschien ooit cardiomyopathie te kunnen genezen. Mede dankzij deze stichting start er in samenwerking met de hartstichting een grootschalig onderzoek naar cardiomyopathie bij volwassenen en kinderen.

Met de actie Warm Hart geeft KRO-NCRV een donatie aan drie goede doelen die op een bijzondere manier bijdragen aan een warme samenleving. De doelen maken kans op een donatie van 2.500, 5.000 en 10.000 euro.

Stemmen kan tot 14 november via www.warmhart.kro-ncrv.nl. Let op: na het stemmen krijg je een mail waarmee je je stem nog moet bevestigen.

Lees er meer over in de Eendrachtbode van 8 oktober 2020.

Meer berichten