Logo eendrachtbode.nl
Foto: Zaterdag 17 oktober werd een dode man aangetroffen bij de Oesterdam. De politie is op zoek naar getuigen.

Politie start digitaal buurtonderzoek: ‘We hebben het publiek heel hard nodig’

Er loopt een groot rechercheonderzoek na het aantreffen van een overleden man bij de Oesterdam. Vanmiddag worden hiervoor lichtkarren gezet bij de Oesterdam en de politie start een digitaal buurtonderzoek.

Ben je vandaag of morgen in de buurt van de Oesterdam en open je een willekeurige website op je smartphone, dan krijg je een banner te zien van de politie, waarin gevraagd wordt om contact op te nemen als je iets verdachts gezien hebt. ,,Mensen hebben vaak een routine”, zegt politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage. ,,Als ze vorige week langs de Oesterdam zijn gereden, doen ze dat dit weekend misschien wel weer.” Langs de Oesterdam worden bovendien lichtkarren gezet, met daarop een tekst waarbij getuigen gevraagd worden zich te melden. Ook zullen er agenten aanwezig zijn om passanten aan te spreken.

Informatie is welkom

Hoewel Uytdehage de kans klein acht dat de 50-jarige man uit Venezuela uit de regio afkomstig was, is alle informatie welkom. ,,We weten wie het is, maar dat is dan ook eigenlijk alles. We hebben de hulp van het publiek bij deze zaak hard nodig.” Maandag wordt geïnventariseerd wat het onderzoek heeft opgeleverd.

Mensen die iets vorig weekend iets verdachts hebben gezien, kunnen zich melden via 0900 8844 of via de website van de politie.

Meer berichten