Afbeelding
Foto: Bryan van Lit (13) uit Sint-Maartensdijk.

Bryan van Lit houdt van tennis en van schaken

In ‘Van wie bin jie d’r jin’ gaan we langs bij jonge Tholenaren en Sint Philipslanders die aan het begin van hun leven staan. Wat houdt ze bezig? Wat vinden ze belangrijk? Waar willen ze naar toe? Deze week: Bryan van Lit (13) uit Sint-Maartensdijk.

Van wie bin jie d’r jin?

Mijn moeder is Delyse van Lit, zij werkt in een verzorgingshuis voor demente mensen in Tholen. Mijn vader heet Martijn, hij is uitvoerder bij aannemersbedrijf Jurriëns. En ik heb ook een zusje, Megan. Zij is zeven.

Waar zit je op school?

Ik heb hier in Sint-Maartensdijk op de Rieburch gezeten, en nu zit ik in de tweede klas van de havo op RSG ’t Rijks inBergen op Zoom. Best een leuke school. Geschiedenis vind ik wel oké, maar vooral wiskunde is lastig. 

Wat doe je buiten school?

Ik tennis graag. Ik ben lid van tennisvereniging Jacoba vanBeieren en we zijn al twee keer kampioen geweest. De laatste competitie werd afgebroken door corona. Nu mogen we gelukkig wel weer tennissen, ondanks de coronabesmettingen. 

Heb je nog meer hobby’s?

Ja, ik schaak bij schaakvereniging Denk en Zet in Scherpenisse. Ik ben een keer met een vriendje mee gaan kijken daar, en ik vond het meteen leuk. Vooral de gezelligheid binnen de club is fijn. 

Lees meer in de Eendrachtbode van 29-10-2020.