Afbeelding
Beeld: Google Maps.

Twaalf woningen aan de Patrijzenweg Oud-Vossemeer

Met een bestemmingswijziging worden twaalf kavels gecreëerd aan de even zijde van de Patrijzenweg in Oud-Vossemeer. Het voorontwerp ligt er inzage. Het zijn drie clusters van vrijstaande en twee-onder-een-kapwoningen. 

,,Het is een plan dat al langer loopt. In het verleden is het on hold gezet”, vertelt wethouder Peter Hoek ,,Er kwam veel reactie uit de buurt en de provincie vond er wat van. Het plan is bijgesteld en overgebleven is dat er aan kwaliteitsverbetering wordt gedaan. Lege plekken in de lintbebouwing langs de Patrijzenweg worden opgevuld.” 

Het oorspronkelijke plan van initiatiefnemer Paul Polderman uit Tholen was om een hele woonwijk te bouwen met veertig huizen. De provincie had bezwaren tegen dat plan en legde alles stil. Hoek zei vorig jaar november al in deze krant dat er inmiddels wel draagvlak is bij de hogere overheid. ,,We hebben ervoor gevochten”, zei hij toen. De kwestie ging om de vraag of het nu wel of niet binnen de bebouwde kom van Vossemeer zou zijn. De gronden voor de plannen grenzen aan het gedeelte van de Patrijzenweg die na het welkombord liggen. Nu daar overeenstemming is, kan het plan verder uitgewerkt worden. 

Meer in de Eendrachtbode van 5 november.