De foto uit het paspoort dat de dode man bij zich had. Deze Orlando James leeft alleen al jaren niet meer.
De foto uit het paspoort dat de dode man bij zich had. Deze Orlando James leeft alleen al jaren niet meer. Foto: Politie.

Dode man bij Oesterdam gebruikte valse identiteit

De politie heeft moeite om de identiteit van de Venezolaan te achterhalen die half oktober dood werd gevonden bij de Oesterdam bij Tholen. De man met de naam Orlando James, die op zijn paspoort stond, is al jaren overleden. De politie heeft dinsdagavond foto’s vrijgegeven via Opsporing Verzocht.

Onderzoek naar de vingerafdrukken van het slachtoffer wees uit dat hij Orlando Jaimes zou zijn, een 50-jarige man uit Venezuela die tussen 2005 en 2009 in België woonde, zo meldt de politie. Uit navraag bij de Venezolaanse autoriteiten is alleen gebleken dat de man toch iemand anders moet zijn. Hij maakte, in elk geval in die periode 2005-2009, gebruik van een valse identiteit. De echte Orlando Jaimes is al eerder overleden.

Om herkenning te bevorderen, geeft de politie foto’s van de onbekende man vrij. Eén daarvan komt van het vervalste paspoort van ‘Orlando Jaimes’ en is dus van al vijftien jaar geleden. De andere foto is van de man zoals hij na zijn overlijden is gevonden.

De politie verspreidt de foto’s in de hoop dat iemand hem herkend. 

Lees verder in de Eendrachtbode van 5 november.

De man zoals hij is aangetroffen bij de Oesterdam.