Afbeelding
Foto: De pasfoto van Orlando James, die de dode man bij zich had.

Politie denkt na tip dat dode man een Colombiaan is

Het verspreiden van foto's van de dode man bij de Oesterdam heeft snel effect gesorteerd. De politie heeft contact gehad met een inwoner van Sint Willebrord die zegt dat de man dit jaar enkele maanden bij hem in huis woonde en plotseling was verdwenen. 

In een uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdag zijn twee foto's getoond. De een was uit het paspoort dat de man bij zich droeg, de andere een foto van het lijk dat 17 oktober gevonden is bij de Oesterdam. 

De politie dacht eerder aan de hand van de informatie te kunnen vaststellen dat het om Orlando James uit Venezuela ging. Dat is alleen niet dezelfde als de dode man. Die heeft waarschijnlijk wel jarenlang de identiteit van James gebruikt, terwijl de echte James al jaren overleden is. 

Paco

BN de Stem heeft de tipgever John Heijnen gesproken. Die vertelt aan de krant dat de Colombiaan met de naam Paco enkele maanden bij hem in huis heeft gewoond. Hij kon door de coronamaatregelen niet makkelijk meer naar huis. Vijf weken zou Paco plotseling zijn verdwenen, een paar weken voordat hij gevonden werd bij de Oesterdam. 

De politie gaat ervan uit dat de Colombiaan om het leven is gebracht. Hij had verwondingen in zijn gezicht.