Afbeelding
Foto: Samantha en Koen met hun twee zoontjes.

Samantha Kuhn neemt Hotel Zeeland over

De meeste ondernemers zouden er slapeloze nachten van hebben: een hotel overnemen in coronatijd. Samantha Kuhn doet het gewoon: ,,Omdat ik het zó leuk vind! Een eigen hotel, dat was altijd al mijn droom. En op Tholen komt het niet zo heel vaak voor dat een hotel te koop staat, dus ik moest deze kans wel aangrijpen.”

Maandag zette Samantha haar handtekening om hotel restaurant Zeeland aan de Kaaij in Tholen over te nemen. Horeca is haar passie, vertelt ze. ,,Als kind hielp ik mijn opa en oma al in een soort gemeenschapscentrum in Westdorpe. Bij de voetbalvereniging hielp ik in de keuken, ik heb bij Maurice de Coninck gewerkt, bij hotel Zeeland, in het Kaeswienkeltje en in de brasserie daarvan.” Waar die passie vandaan komt? ,,Geen idee. Misschien is het mijn karakter. Ik vind het fijn mensen te laten genieten, daar krijg ik energie van.” 

Frisse wind

Op 4 januari krijgt Samantha de sleutel, ze hoopt in maart open te gaan. Dat ligt eraan hoelang het duurt voor de vergunningen rond zijn.” De eerste twee maanden heeft ze een verbouwing gepland staan. De bar wil ze graag op een meer centrale plek en het liefst wil ze de badkamers laten vernieuwen. ,,Gewoon even een frisse wind er doorheen. Ik ben nog aan het uitzoeken wat haalbaar is. Het liefst zou ik iets brengen dat uniek is voor Tholen. Nee, ik ga nog niet verklappen wat dat is. Straks lukt het niet en dan heeft iedereen van die hoge verwachtingen. Maar volgens mij zijn er nog veel mogelijkheden in de Thoolse markt.”

Lees meer in de Eendrachtbode van 12 november 2020.