Afbeelding
Foto: Trudy geniet van de rust in Sint Philipsland

Trudy Vallipuram: ‘We hadden geen auto dus kwamen bijna nooit buiten Sint Philipsland’

Trudy Vallipuram – Groeneveld uit Sint Philipsland was nog nauwelijks buiten haar woonplaats geweest, toen ze met haar gezin naar Sri Lanka vertrok om de familie van haar man te ontmoeten. Dat zou daarna nog twee keer gebeuren. Ze woont haar hele leven al met veel genoegen in haar dorp en geniet nu van haar man en kinderen en van de rust die Flipland uitstraalt.

In haar kinderjaren woonde Trudy in de Mosselkreekstraat en kon daar heerlijk spelen met de vele kinderen in de buurt. ,,Ik had als klein kind hele lange haren en met mijn vriendje, Bob van der Kleijn, speelden we kappertje. Dat vonden we leuker dan gras knippen. Mijn lange haren verdwenen aan één kant en mijn moeder was er echt niet blij mee. De echte kapper moest er aan te pas komen om het weer te fatsoeneren.” Trudy werd geboren op één juli van het jaar 1972 en was enig kind. ,,Mijn ouders voedden me beschermd op en dat was wel eens moeilijk. Ze waren heel bezorgd en we hadden geen auto, zodat we Sint Philipsland bijna nooit uit kwamen. Toen ik meeging met de werkweek van de basisschool en we daarbij op kamp gingen in Burgh-Haamstede hadden ze het daar heel moeilijk mee.”

Diabolo

Trudy kon in alle vrijheid spelen en deed volop mee met verstoppertje, stoepranden, steltlopen en vooral ook met het spelen met een diabolo. Ze vond het heerlijk om zoveel buiten te kunnen spelen met andere kinderen. Toen ze vier jaar was, ging ze naar de christelijke kleuterschool. Ze herinnert zich de juffen Maan en Kool en had het er prima naar de zin. Haar vaste vriendinnetje was toen Annette de Raat. Hierna bezocht ze zes jaar lang de openbare lagere school De Luyster. Meester Plekkenpol en meester Luysterburg komen het eerst bij haar boven. 

Lees meer in de Eendrachtbode van 12 november 2020.