Afbeelding
Foto: Femke rijdt bij de manege Vosmaer.

Femke Jansen wil het liefst een eigen paard

In ‘Van wie bin jie d’r jin’ gaan we langs bij jonge Tholenaren en Sint Philipslanders die aan het begin van hun leven staan. Wat houdt ze bezig? Wat vinden ze belangrijk? Waar willen ze naar toe? Deze week: Femke Jansen (13) uit Poortvliet.

Van wie bin jie d’r jin?

Mijn moeder is Helene Jansen, zij werkt als orthodontist assistent bij TopOrtho in Bergen op Zoom. Mijn vader is Marco Jansen, hij is filiaal manager bij Citroën van Beek in Breda. En ik heb een broertje van 11, Tim.

Waar zit je op school?

Op RSG ’t Rijks in Bergen op Zoom, in de tweede klas van het gymnasium. Een hele leuke school, ik heb er al veel vriendinnen gemaakt. Het was wel even wennen: op mijn basisschool, De Eevliet, zaten we met vier kinderen in groep 8 en ’t Rijks is natuurlijk een hele grote school. Ik ga meestal met de fiets, samen met kinderen uit Poortvliet, Scherpenisse of Sint-Annaland. Alleen als het heel slecht weer is ga ik soms met de bus of word ik gebracht.

Heb je hobby’s?

Ik speel saxofoon bij Accelerando. In de samenspeelgroep, daar ben ik de oudste en die mag, ook in coronatijd, gewoon doorgaan. Ik speel ook in de fanfare, daar liggen de repetities momenteel stil.

Wat doe je nog meer?

Ik rijd paard op manege Vosmaer. Iedere vrijdagavond. Soms een buitenrit en anders in de binnen-of buitenbak. Op zaterdag werk ik er ook. Stallen uitmesten, paarden poetsen, allerlei klusjes. Ik rijd op verschillende paarden, maar Silvester is wel mijn favoriet, die is heel lief. Het allerliefst zou ik een eigen paard hebben, maar daar hebben we thuis geen ruimte voor.

Lees meer in de Eendrachtbode van 12 november 2020.