Afbeelding

Tholenaar gearresteerd in onderzoek naar witwassen

Tijdens een actiedag heeft de politie eind oktober in onder andere Poortvliet en Tholen huiszoekingen gedaan. In totaal zijn twee auto’s, geld, drugs en hennepplanten in beslag genomen. Er werden drie mannen gearresteerd, waaronder een Tholenaar.

De politie startte een paar maanden geleden een onderzoek naar enkele hennepkwekerijen. Er zijn ook invallen gedaan in bijvoorbeeld Bergen op Zoom en Kortgene. In Ellewoutsdijk werd de bewoner aangehouden. Datzelfde gold voor twee bewoners van twee woningen in Tholen en Bergen op Zoom.

Witwassen
Tijdens de doorzoekingen trof de politie in vijf woningen geld, twee auto’s, drugs en honderden hennepplanten aan. In drie andere woningen werden geen bijzonderheden gevonden. Auto’s en geld zijn in beslag genomen omdat vermoedelijk sprake is van witwassen. Wat er in de Thoolse en Poortvlietse woningen is gevonden, heeft de politie nog niet bekend gemaakt.

Beperkingen
De drie opgepakte personen zaten sinds eind oktober vast en zijn deze week, in afwachting van de rechtszaak, in vrijheid gesteld. Omdat het drietal aanvankelijk zogenaamde beperkingen kreeg opgelegd en meer verdachten moesten worden verhoord, is tot nu toe geen informatie over het politieonderzoek verstrekt.

Bron: 112Markiezaten.