Afbeelding
Het kruispunt komt in de buurt van het huidige viaduct. Beeld: Google.

Kruispunt en fietstunnel vervangen viaduct Molenvlietsedijk

De gemeente en provincie willen een kruispunt aanleggen bij de Molenvlietsedijk en Nieuwe Postweg (N286) bij Tholen, in plaats van het huidige viaduct. Een eerder plan was om daar een rotonde te maken. Het bedrijventerrein krijgt daarmee een extra ontsluiting. ook moet het kruispunt de drukte op de Grindweg verminderen.

Op dit kruispunt wordt een ‘Intelligente Verkeerregelinstallatie’ (kortweg iVRI) geplaatst. Dat is een installatie die in volksmond bekend staat als de ‘groene golf’. Een bord geeft dan aan welke snelheid er moet geworden gereden zodat je niet voor een rood stoplicht hoeft te stoppen. De voorlopige planning is om in de loop van 2021 met de werkzaamheden te starten. ,Met de aanleg van een nieuw kruispunt zorgt de gemeente voor een veiligere en prettigere leefomgeving in Tholen”, zegt de gemeente in een persbericht.

Vormgeving kruispunt

Op dit moment onderzoekt de gemeente hoeveel rijbanen het kruispunt moet hebben om de verkeersstromen nu en in de toekomst goed te kunnen verwerken. Ook is de gemeente van plan om een tunnel aan te leggen voor fietsers en voetgangers.

Betrekken inwoners 

Om de inwoners te betrekken bij het proces, lanceert de gemeente binnenkort een projectwebsite. Door de coronamaatregelen is het momenteel niet mogelijk om fysiek samen te komen. Daarom vraagt de gemeente de inwoners om aan te geven op welke manier zij graag betrokken willen worden bij het project. Zij kunnen hiervoor contact opnemen met de gemeente.