Afbeelding
Foto: Sibu van 't Hof ziet een carrière als acteur wel zitten.

Sibu van ’t Hof heeft de hoofdrol in de McDonald’s kerstreclame

Sibu van ’t Hof (18) is gek op Kerst en op eten bij McDonald’s. Toen hij dan ook een rol kreeg in de kerstreclame van deze fastfood keten, greep hij die kans met beide handen aan. ,,Ik heb altijd al acteur willen worden.”

Sibu doet een bouwopleiding en werkt bij R&B Lijm- en metselwerken, maar stilletjes droomt hij over een carrière als acteur. Via Facebook ontdekte hij een oproep voor acteurs voor de film Code Rood. ,,Daar kreeg ik een rol in. Het gaat over huiselijk geweld, ik ben de goede vriend van degene die daarmee te maken krijgt.” De film komt volgend jaar uit. Sibu heeft ‘m zelf ook nog niet gezien. ,,Ik ben echt heel benieuwd hoe het geworden is. Volgens mij zijn ze nu de posters aan het maken. De film is vooral bedoeld om discussie los te maken en ik heb begrepen dat ze er volgend jaar mee naar filmfestivals en filmhuizen gaan. Het was een leuke ervaring, maar het was niet zo professioneel als de commercial, hoor.”

Auditie

Het acteren beviel hem zo goed, dat hij zich inschreef bij een castingbureau. Al snel kwam de vraag of hij auditie wilde doen voor een McDonald’s reclame. ,,Eerst moest ik zelf een filmpje maken waarin ik mezelf voorstel. Daar was de regisseur enthousiast over. Via Zoom hebben we even online met elkaar gesproken en werd ik gevraagd om auditie te doen. Ik wist al wel dat ik bij de laatste twee hoorde.” De auditie vond plaats in Amsterdam en pakte goed uit: Sibu kreeg de hoofdrol in de commercial.

De opnames werden nachtwerk. Lees daar meer over in de Eendrachtbode van 26 november.