Afbeelding
Foto: De pieten kunnen in het pietenhuis in Poortvliet even uitrusten.

Sinterklaasactiviteiten vooral online: ‘We proberen er toch een feestje van te maken’

De sinterklaasintochten mochten niet doorgaan dit jaar, maar dat wil niet zeggen dat de Sint Tholen en Sint Philipsland vergeten is. Er worden diverse activiteiten georganiseerd, waaronder bijvoorbeeld het pietenhuis in Poortvliet.

Alle kinderen tot twaalf jaar uit Poortvliet kunnen een brief, knutselwerkje, verlanglijstje of tekening met hun naam en adres achterlaten in het pietenhuis in het praathuisje aan het Zuidplantsoen. Deze worden dan in het pietenhuis opgehangen. De pieten komen zaterdag naar de kinderen toe om, op gepaste afstand, een cadeautje te brengen. ,,Het pietenhuis hangt al goed vol met tekeningen”, zegt Floris Langendam van het Activiteiten Comité Poortvliet. ,,Er is heel goed op gereageerd. Ondanks alles proberen we er op Poortvliet toch nog een feestje van te maken voor de kinderen.” In het pietenhuis kunnen de pieten uitrusten als ze na het vullen van de schoentjes moe zijn, aldus het activiteitencomité. De avonturen van de pieten zijn te zien op hun vlogs op de facebookpagina van het activiteitencomité.

Speurtocht

Kinderen uit Scherpenisse hebbenop school een kleurplaat gekregen of kunnen deze ophalen bij het Texaco tankstation. Tot en met 28 novemberkunnen deze worden ingeleverd en de Sint komt dan voor alle kinderen die hebben meegedaan een verrassing afgeven. ,,Het is een raar jaar”, zegt organisator Cobie Hage. ,,De intocht kon natuurlijk niet doorgaan, maar op deze manier proberen we toch iets leuks te doen voor de kinderen.”

Ook in de andere kernen wordt van alles georganiseerd. Lees er meer over in de Eendrachtbode van 26 november.