Afbeelding
Foto: Het is partijtjesavond bij badmintonvereniging Batho in Meulvliet in Tholen.

Kinderen genieten van sportieve uitlaatklep bij de badmintonclub

De jeugd bij badmintonvereniging Batho in Tholen heeft ondanks de coronamaatregelen altijd kunnen doorspelen. Voor volwassenen was het iets lastiger. ,,We hebben altijd alternatieven proberen te zoeken”, zegt voorzitter Anja Lindhout. De kinderen genieten van de sportieve uitlaatklep, gezien de altijd trouwe opkomst.

,,Juf, is deze in of uit?” Die vraag krijgt Anja Lindhout donderdagavond regelmatig. De jongste jeugdleden van Batho trainen in Meulvliet. Het is partijtjesavond. Het verstand kan op nul. Alhoewel.... ,,Wie niet sterk is, moet slim zijn”, klinkt het regelmatig in koor. De jeugd met wat minder spierkracht, kan niet steeds de shuttle achterin slaan. ,,Dan wordt tactiek belangrijker”, legt Lindhout uit. Acht kinderen slaan de shuttles over de netten. De groep in het tweede uur is wat groter. ,,De jeugd is er gelukkig nog. Zij hebben altijd door kunnen spelen en ze kwamen eigenlijk ook altijd.” Besmettingen is de vereniging nagenoeg bespaard gebleven.

Niet zo huiverig

Qua kampioenschappen heeft de pandemie in de eerste maanden geen roet in het eten gegooid. De badmintoncompetitie loopt anders dan die van bijvoorbeeld voetbal. Omdat er voornamelijk in de zaal gespeeld wordt, gaat dat juist in de wintermaanden door. Van oktober tot en met februari is het te doen. ,,De senioren hadden net een wedstrijd gespeeld toen we de aangescherpte maatregelen kregen. Toen het in maart op slot ging, waren we al klaar.” Het is voorgekomen dat het een van de seniorenteams zich niet prettig voelde bij een wedstrijd. De gastvereniging hield zich niet zo goed aan de coronamaatregelen. Er zijn daarom een tijdje geen wedstrijden bij andere clubs gespeeld. ,,Ik vind het ook belangrijker dat ik nog bij mijn ouders kan blijven komen dan een potje te kunnen spelen in Breda of Vlissingen. Hier zit je enigszins in een bubbel. Het is fijn voor de kinderen dat ze kunnen blijven sporten.”

Lees er meer over in de Eendrachtbode van 26 november.