Afbeelding
Foto: Jordi en opa Kees samen op pad.

Opa Kees Kot en kleinzoon Jordi Bosman zijn samen op social media

Opa Kees Kot is negentig en gaat voor het eerst op Facebook. Geen wonder ook, want samen met zijn kleinzoon Jordi Bosman heeft hij zijn eigen pagina: Tholen Toen en Nu. Een pagina waarop de straten van Tholen te zien zijn zoals ze vroeger waren en zoals ze nu zijn.

In januari zijn opa en kleinzoon even oud, grapt Kees, maar dan omgedraaid. Hij is dan 91, Jordi 19. Samen zijn ze bezig met het project Tholen Toen en Nu. Kees heeft honderden oude foto’s en kaarten van Tholen. Bovendien zit hij vol verhalen over hoe zijn woonplaats er vroeger uitzag. Jordi wil de verhalen van zijn opa graag bewaren. ,,Bij iedere oude foto weet opa wel iets te vertellen. Hij heeft het allemaal zien veranderen en weet nog hoe het vroeger was.” Er is veel verdwenen uit de Thoolse binnenstad, weet hij inmiddels. ,,Kijk, hier in de Visstraat, waar nu de tandarts zit, stond vroeger dit mooie huis met een trapgevel. Gesloopt. En zo is er nog veel meer verdwenen.” 

Oud en nieuw

Vorige week maandag gingen Kees en Jordi voor het eerst samen op pad om foto’s te maken. Jordi met de camera, Kees met de oude foto’s. ,,We zijn heel precies, we willen een foto maken vanuit exact dezelfde positie”, legt Jordi uit. ,,Daarom moet opa mee: sommige straten zijn onherkenbaar veranderd en dan weet ik niet precies waar ik moet gaan staan.” De oude en nieuwe foto zet Jordi samen op Facebook en Instagram, zodat duidelijk de verschillen te zien zijn. De eerste volgers zijn al binnen, al hopen ze natuurlijk op meer. 

Lees er meer over in de Eendrachtbode van 3 december 2020.