Afbeelding
Foto: Sommige gemeentelijke tarieven gaan omhoog.

Rioolheffing en hondenbelasting niet duurder in Tholen

De rioolheffing blijft volgend jaar gelijk. Ook een aantal andere gemeentelijke tarieven worden niet verhoogd, zoals de hondenbelasting, lijkbezorgingsrechten en leges voor omgevingsvergunningen.

De gemeenteraad stelt op 17 december de belastingtarieven voor volgend jaar vast. Uit de voorstellen blijkt dat meerdere tarieven niet verhoogd worden. Bij de woonlasten geldt dat voor de rioolheffing. De afvalstoffenheffing gaat wél omhoog, met zo’n drie procent. Gezinnen gaan 269 euro betalen, zeven euro meer dan nu. Voor alleenstaanden wordt het tarief 209 euro, een stijging met zes euro. 

Inwoners die een extra groene bak hebben voor groente-, fruit- en tuinafval gaan daar 36 euro voor betalen (was 35 euro). En wie grof huishoudelijk afval wil laten ophalen in plaats van het zelf naar de milieustraat in Sint-Maartensdijk te brengen, gaat daarvoor eveneens een euro meer betalen: 28 euro. De kosten van het ophalen en verwerken van het huishoudelijk afval worden geraamd op bijna 2,8 miljoen euro. Om die volledig te dekken, haalt de gemeente 123.000 euro uit de hiervoor gevormde reserve.

Lees er meer over in de Eendrachtbode van 3 december 2020.