Iman Fase maakte van zijn hobby een bijbaan
Logo eendrachtbode.nl
Foto: Naast zijn baan is Iman Fase fotograaf.

Iman Fase maakte van zijn hobby een bijbaan

Als tiener was Iman Fase al enthousiast bezig met fotografie, maar de laatste zestien jaar is het steeds meer een echte bijbaan geworden. Iman heeft de nodige vakdiploma’s behaald en is gefascineerd door de mogelijkheden. Hij woonde in Sint-Annaland en in Sint Philipsland en voelt zich in beide dorpen thuis. In beide plaatsen nam hij volop deel aan het sociale leven.

In de zeventiger jaren was er in Sint-Annaland een fotoclub waar Theo, Wim en Piet Fase aan deelnamen. Iman nam de camera van Theo over en ging ermee aan de slag. ,,Het was een Fujica toestel en ongeveer vijf à tien procent foto’s waren geslaagd.” Iman probeerde steeds meer zelf uit en was vooral bezig met natuurfoto’s rondom Sint-Annaland op dijken, bij het water en in de polders. In het begin van jaren negentig ontstond de digitale fotografie en Iman ging er ook in mee. ,,Ik kocht een Canon D300 met spiegelreflex en nam vooral foto’s van onze opgroeiende kinderen. Het werd toen echt een hobby.”

Nieuwsfoto’s

Deze hobby werd steeds meer een bijbaan toen in 2004 het nieuwe huis aan de Esdoornhof in Sint Philipsland klaar was en Iman ineens een heleboel vrije tijd had. Hij begon met bruidsreportages. Er kwamen steeds meer aanvragen en in overleg met zijn vrouw Ellen stelde hij in 2005 een bedrijfsplan op. Er volgde een inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Ondertussen namen de opdrachten alleen maar toe door mond-op-mond reclame. Iman verwerkte het allemaal in zijn fotostudio aan huis en in de loop der jaren maakte hij ook steeds meer nieuwsfoto’s, die in de regionale pers gepubliceerd werden.

Lees meer in de Eendrachtbode van 23 december 2020.

Meer berichten