Het stempotloodje mag bij verkiezingen mee naar huis
Logo eendrachtbode.nl

Het stempotloodje mag bij verkiezingen mee naar huis

Bij de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen kunnen inwoners van Tholen, Sint-Annaland en Sint-Maartensdijk op een andere plek terecht om hun stem uit te brengen. Ook mag men het potloodje houden. 

Er zijn geen stembureaus meer in verzorgingstehuizen of woonzorgcomplexen om de oudere bewoners zoveel mogelijk te beschermen tegen het coronavirus. De hokjes en de containers staan daarom bijvoorbeeld niet in Dalemhof in Tholen, maar in het gemeentehuis. In Sint-Annaland is het stembureau in zorgcentrum De Schutse verplaatst naar streekmuseum De Meestoof. 

Drukte voorkomen

In Sint-Maartensdijk wordt gedacht aan de verenigingsgebouwen van de Hervormde Gemeente Rehoboth of de Hersteld Hervormde Gemeente als alternatief voor Maartenshof, maar daar is nog geen besluit over gevallen. Om drukte te voorkomen, worden de verkiezingen in heel Nederland over drie dagen uitgesmeerd. 

Potlood

Voorheen lag er een groot, aangelijnd rood potlood dat door iedereen gebruikt werd. In lijn van de coronamaatregelen krijgt elke kiezer een eigen potloodje dat vervolgens mee naar huis mag.

Meer berichten