Wim Scherpenisse stopt als beheerder Wellevaete
Logo eendrachtbode.nl
Foto: Wim Scherpenisse (voorgrond) en zijn inmiddels oud-collega Ard Beurkens.

Wim Scherpenisse stopt als beheerder Wellevaete

,,Een gebouw als De Wellevaete run je sámen met de verenigingen die er gebruik van maken.’’ Die werkwijze heeft Wim Scherpenisse (66) plezier en voldoening gebracht in zijn werk als beheerder van het sport- en gemeenschapscentrum. Hij gaat met pensioen na veertig jaar in gemeentedienst te zijn geweest.

Op de maandag- en de woensdagavond zijn álle zalen van De Wellevaete in Sint-Annaland bezet. En ook de sportzaal is nagenoeg gevuld. Scherpenisse vertelt het met voldoening. Het gebouw, neergezet voor de gemeenschap, wordt goed gebruikt. En als een vereniging eens een zaal nodig heeft op een moment dat er een andere gebruiker in zit, dan wordt dat onderling geregeld. ,,Ze helpen elkaar. De gemeente staat er van te kijken. Maar het verenigingsleven in Sint-Annaland is geweldig. Ook als er wat moet gebeuren, staan er zo twintig vrijwilligers klaar’’, heeft hij in al die jaren ervaren. 

Het gaat heel anders dan hij in zijn woonplaats Sint-Maartensdijk gewend was. Als beheerder betrekt hij de verenigingen ook bij bouwkundige zaken. ,,Als er bijvoorbeeld wanden geverfd moeten worden, betrek ze dan bij de kleurenkeuze. Geef ze inspraak. Zoiets werkt in Sint-Annaland dubbel: ze geven er veel voor terug.’’

Lees het hele verhaal met Wim Scherpenisse in de Eendrachtbode van 30 december.

Meer berichten