’Veel mensen van ’over de brug’ willen een huis op Tholen’
Logo eendrachtbode.nl
Foto: Joep en Els van Leeuwen kwamen in oktober vanuit Leischendam naar Sint-Annaland.

’Veel mensen van ’over de brug’ willen een huis op Tholen’

Het is druk op de Thoolse huizenmarkt. Overbieden is aan de orde van de dag, levensloop bestendige woningen zijn amper te krijgen en starterswoningen? ,,Wat is tegenwoordig nou nog een starterswoning”, zegt Hans Hopmans van Hopmans en Geense Makelaardij. ,,Voor een nieuwbouw eengezinswoning ben je al gauw 260 tot 270 duizend euro kwijt. Noemen we dat nog een starterswoning?”

Jeany Butijn van Neeskens Makelaardij ziet dat vooral veel mensen vanuit de Randstad naar Tholen komen. ,,Er is heel veel vraag op de huizenmarkt, met name van starters. Wij hebben nogal wat nieuwbouwprojecten, we merken dat daar vooral veel mensen uit Zuid-Holland op af komen.” Ook Hopmans ziet steeds meer mensen vanuit de Randstad naar Tholen komen. ,,Zij zoeken rust en ruimte en hebben eiland Tholen ontdekt.”

Els en Joep uit Leidschendam

Els Korff de Gidts en Joep van Leeuwen kwamen in oktober vanuit Leidschendam naar Sint-Annaland. ,,Vooral voor de rust en ruimte, weidsheid en natuurlijk het water”, geven zij aan. ,,We zijn vorig jaar met pensioen gegaan”, vertelt Joep. ,,En eigenlijk wilden we al jaren naar Zeeland.” Ze gingen op huizenjacht. Ondertussen kwamen ze al regelmatig naar Tholen, want hun jongste dochter woont in Sint-Annaland. ,,We kwamen op de kleinkinderen passen, liepen door het dorp, deden boodschappen bij de Jumbo. Maar we zochten nog steeds in andere plaatsen.” Tot het project in de wijk Vroonstede op hun pad kwam. ,,Toen zijn we samen eens gaan zitten en besloten we ervoor te gaan.” In oktober konden ze in hun huis trekken. ,,Het is nog niet helemaal klaar, we zijn nu vooral druk bezig met de tuin. Maar deze omgeving voldoet echt aan al onze wensen. We zijn zo warm en vriendelijk ontvangen. En wat betreft de kwaliteit van wonen zit je hier veel beter dan in de Randstad. Je hebt hier meer huis en tuin voor je geld. We genieten iedere dag weer van de rust hier.”

Lees er meer over in de Eendrachtbode van 7 januari 2021.

Meer berichten