Pierre van Broekhoven uit Sint-Annaland leeft voor de muziek
Logo eendrachtbode.nl
Foto: In coronatijd speelt Pierre veel thuis op zijn piano.

Pierre van Broekhoven uit Sint-Annaland leeft voor de muziek

Pierre van Broekhoven is van jongs af aan bezig met muziek en kwam hierdoor ook in de gemeente Tholen terecht. Eerst woonde hij enkele jaren in Tholen, maar alweer sinds tientallenjaren in de Voorstraat in Sint-Annaland. Altijd is hij nog bezig met de muziek, al is dat het laatste jaar heel hard teruggelopen.

Vaak komen bekende musici uit gezinnenwaar de muziek hen met de paplepel werd ingegoten. Zo ging het niet met Pierre van Broekhoven. Zijn vader was beroepsmilitair en zijn moeder zorgde thuis voor man en hun twee kinderen. Wel was zij degene die Pierre op achtjarige leeftijd stimuleerde om naar de muziekschool te gaan .Eerst leerde hij daar de grondbeginselen van de muziek (AMV) en na tweejaar ging hij van de muziekschool in zijn geboorteplaats Halsteren naar de muziekschool in Bergen op Zoom. Hij koos daarvoor het muziekinstrument de trompet en kreeg les van twee beroemde Belgische docenten: Leon Janssen en Tony Liekens. Intussen volgde hij na de lagere school het VWO op het Mollerlyceum, waarna hij werd toegelaten op het conservatorium in Tilburg. Hij slaagde cum laude en werkte daarna acht jaar bij de Zeeuwse Muziekschool.

Eerste orkest

In deze jaren kreeg hij ook de leiding van zijn eerste orkest, namelijk Accelerando in Sint-Annaland. ,,Hier werd ik de opvolger van de legendarische Ko den Toonder.” In Bergen op Zoom volgde hij zijn leermeester Tony Liekens op om op de muziekschoolleerlingen de trompetbeginselen bij te brengen. Bij de meeste koren en orkesten was Pierre zes tot acht jaar betrokken. ,,Na een bepaalde tijd is het volgens mij zowel voor koor en orkest als voor de dirigent beter dat je uit elkaar gaat. Het is dan tijd voor veranderingen en nieuwe uitdagingen.” Soms loopt het echter ook weleens anders. Bij de Bergse Operette Vereniging(BOV) stond Pierre 21 jaar op het podium, al was dat wel in twee verschillende tijdvakken. Pierre was ook muzikaal leider bij TMC, The Music Company. 

Lees meer in de Eendrachtbode van 7 januari 2021.

Meer berichten