Chiel van der Moere wil later iets met water doen
Logo eendrachtbode.nl
Foto: Chiel van der Moere is dol op varen.

Chiel van der Moere wil later iets met water doen

In ‘Van wie bin jie d’r jin’ gaan we langs bij jonge Tholenaren en Sint Philipslanders die aan het begin van hun leven staan. Wat houdt ze bezig? Wat vinden ze belangrijk? Waar willen ze naar toe? Deze week: Chiel van der Moere (13), Sint-Annaland.

Van wie bin jie d’r jin?

Mijn vader is Harry van der Moere, hij is hoofd ICT bij Axians. En mijn moeder is Marie-Christien, zij heeft haar eigen kaarsenmakerij. Ik heb ook een zus, Marleen. Zij is 19.

Waar zit je op school?

Ik heb eerst hier in het dorp op de Casembrootschool gezeten, maar door mijn dyslexie ben ik naar de Veste in Tholen gegaan. Nu zit ik in de tweede klas van het Pomona in Bergen op Zoom.

Wat wil je later worden?

Ik zou wel bij het Nederlands Loodswezen willen werken. Sowieso wil ik iets met water, want ik hou erg van varen. Met mijn opa ben ik eens naar Rescue Vlissingen geweest, en toen ben ik me er eens in gaan verdiepen. Na mijn middelbare school zou ik dus naar de Zeevaartschool willen. Het liefst in Vlissingen, want mijn opa en oma wonen in Goes, dus dan zit ik dicht bij hen.

Je houdt veel van je opa en oma?

Ja, ik ben zelfs een keer vanuit Sint-Annaland naar Goes gefietst om een nachtje bij hen te slapen. Mijn andere opa en oma wonen in ’s Heerenhoek. Zij hebben me een keer mee genomen naar Amels in Vlissingen, waar ze die hele grote jachten bouwen.

Lees meer over Chiel in de Eendrachtbode van 7 januari 2021.

Meer berichten