Thoolse winkeliers proberen van nood een deugd te maken
Logo eendrachtbode.nl
Foto: Quist Schoenen is maar vast met een verbouwing begonnen.

Thoolse winkeliers proberen van nood een deugd te maken

Thoolse ondernemers die niet in de levensmiddelensector zitten, blijven nog tot en met dinsdag 9 februari gesloten vanwege de coronapandemie. Schoenhandel Quist in Tholen heeft de sluitingsperiode aangegrepen voor een grondige opknapbeurt van de winkel in de Brugstraat. 

Na het bericht over de eerste sluiting, dinsdag15 december, pakte Quist gelijk door. ,,Dezelfde dag ging de knop om bij ons. We zijn direct aan de slag gegaan en een week later lag er al een nieuwe vloer in’’, vertelt Eric Quist. Een geplande grondige verbouwing werd vooruit gehaald. ,,We hopen in 2022 het honderdjarig bestaan te vieren en wilden dan de hele winkel vernieuwd hebben. 

Bij De Sjap in Sint Philipsland wordt eveneens hard gewerkt. De winkel is nog open als DHL servicepunt, stomerij en voorschoenreparaties. ,,En als mensen iets nodig hebben kunnen ze ons bellen en komen wij het aan de deur brengen”, zegt eigenaresse Esmée Reijngoudt. ,,De kinderen zijn thuis, dus na hun schoolwerk doen zij een rondje bezorgen. ”Ze lacht: ,,Samen komen we er wel door.”

Help, wat nu?

Ook kapsalons, schoonheidssalons, pedicures en massagesalons zijn gesloten. ,,Heel heftig, zeker omdat het net voor de feestdagen was”, zegt Gerriane Lindhout van Kapsalon Gerriane in Scherpenisse. ,,Dan loop je de hele kerstdrukte pardoes mis.” Ze merkt wel dat haar klanten haar missen. Niet alleen een knipbeurt, maar vooral het contact. ,,Soms bellen mensen, gewoon om even een praatje te maken. Ze kunnen in deze tijd nergens naartoe, zeker oudere mensen voelen zich vaak echt alleen. Maar het knippen missen ze ook. Af en toe krijg ik foto’s toegestuurd met de tekst: ‘Help, wat nu?’ Dan zijn ze zelf maar aan de slag gegaan.

Lees meer in de Eendrachtbode van 14 januari 2021.

Meer berichten