Een bibliotheek is meer dan alleen boeken
Logo eendrachtbode.nl
Foto: De nieuwe bieb is zo goed als klaar.

Een bibliotheek is meer dan alleen boeken

Een beetje frustrerend is het wel, vinden Henny de Groenen Irma Schout van Bibliotheek Oosterschelde. ,,Nu hebben we zo’n mooie, vernieuwde bibliotheek, en dan moeten we dicht blijven.” De bieb in Sint-Annaland is verbouwd, vernieuwd en zo goed als klaar om met een geheel nieuw concept te gaan werken.

De bibliotheek in de Schoolstraat is vooral flexibeler geworden. De boekenkasten, leeshoekjes en leestafels staan allemaal op wieltjes, zodat er snel ruimte vrij gemaakt kan worden voor een bijeenkomst, workshop of lezing. Er moeten nog wat laatste loodjes worden uitgevoerd: wat aankleding, een laatste kast plaatsen.

Consumententests

Irma en Henny willen vooral uitdragen dat een bibliotheek meer is dan alleen boeken. Irma: ,,Natuurlijk: iedereen is nog van harte welkom om in de boeken te komen snuffelen. De boekenkast inde Jumbo, waar mensen hun bestelde boeken kunnen afhalen, loopt als een trein. Zo goed zelfs, dat het een blijvertje is. Maar dan nog missen mensen het om zelf rond te kunnen kijken en een praatje te maken met het team. Dat kan straks weer en dat zal ook vast altijd zo blijven. Maar een bieb is meer dan dat. Kijk, iedereen heeft weleens een nieuwe wasmachine of koelkast nodig. Bij ons kun je alle consumententests raadplegen. Moet je theorie-examen doen voor je rijbewijs of brommercertificaat: bij ons kunnen leden gratis oefenen, zodat je geen dure cursus hoeft te volgen. Je kunt hier ook terecht om de krant te lezen of zelfs om te gamen. Dat is vaak niet bekend.”

Lees meer in de Eendrachtbode van 14 januari 2021.

Meer berichten