Karina Oosdijk over Stavenisse: ‘Hier kent iedereen elkaar’
Logo eendrachtbode.nl
Foto: Karina Oosdijk is dol op dit plekje aan het water in Stavenisse.

Karina Oosdijk over Stavenisse: ‘Hier kent iedereen elkaar’

Een foto maken? Dat doet Karina Oosdijk-Geuze uit Stavenisse het liefst buiten, bij het water. ,,Op de bank poseren vind ik maar ongemakkelijk.” Binnen een paar minuten komen diverse buren kijken wat ze daar aan het doen is. ,,Tja, zo gaat dat in een dorp, hè”, lacht ze. ,,Iedereen kent elkaar.”

Karina is geboren en getogen in Stavenisse, maar ook in Sint-Annaland voelt ze zich helemaal thuis. ,,Stavenisse en Sint-Annaland, daar heerst diezelfdesaamhorigheid”, vindt ze. Via haarzoon Justin kwam ze bij de voetbalclub WHS terecht. ,,Het jeugdteam in Stavenisse werd opgeheven doordat er te weinig spelers waren en dus zijn we met hem naar WHS gegaan, een hele gezellige club.” Haar man Paul werd leider en trainer van het elftal van Justin, maar al snel raakte Karina ook betrokken. ,,Eerst bij de activiteitencommissie en later als leidster van het team van Justin. Later werd ik leidster van WHS 3 en 4 en ik sta regelmatig achter de bar. Dat vind ik heerlijk: het is wel werk, maar ook ontspanning. Inmiddels ben ik alweer zo’n twaalf jaar bij de club betrokken.” En dat terwijl ze zelf helemaal niet sportief is. ,,Nee, ik hou niet zo van sport. Een tijdje terug had ik een blessure, die de dokter ‘voetbalblessure’ noemde.” Ze schatert: ,,Vast van teveel achter de bar staan!” 

Andere tijden

Karina werd 49 jaar geleden geboren in de Burg. Sluijmerstraat. ,,Mijn vader, Izak, was kraanmachinist bij de firma Hommel en mijn moeder, Corrie, was thuis, bij mij, mijn broer Jaap en mijn zus Jolanda. Later, toen wij wat groter waren, ging ze bij Allévo werken. Als kind speelde ik altijd buiten. We woonden in een straat met veel jeugd. ’s Avonds was het heel snel eten en dan naar buiten, verstoppertje spelen of een ander spel. Het was een heel andere tijd, we hadden geen mobieltjes of computers.”

Lees meer over Karina in de Eendrachtbode van 14 januari 2021.

Meer berichten