Afbeelding
Foto: De buurtsportcoaches en jongerenwerkers organiseren diverse activiteiten voor de jeugd, zoals hier aan de Burgemeester van Boeijenstraat in Tholen.

Gemeente Tholen wil extra steun uit Den Haag voor de jeugd

,,In deze tijd is het voor jongeren van groot belang dat er perspectief is, een stip op de horizon: die houvast biedt en zorgt voor hoop”, aldus Yvonne Marinissen, woordvoerder van de gemeente Tholen. De gemeente Tholen steunt de oproep van wethouder Roopram van de gemeente Barendrecht, die wil dat het Rijk een plan maakt om jongerenmeer perspectief te bieden. 

De Barendrechtse wethouder heeft een brief verstuurd aan Nederlandse gemeenten met een vraag voor steun en de Sociaal Economische Raad waarschuwt dat jongeren nog jaren last hebben van de ontwikkelingsachterstanden als gevolg van de (beperkingen van) de coronapandemie. Marinissen geeft aan dat die zorg ook leeft bij het Thoolse college. Daarom organiseren de buurtsportcoaches en jongerenwerkers diverse activiteiten voor de jeugd en bovendien gaan de burgemeester en de wethouders Van Leeuwen en Hommel in gesprek met Thoolse jongeren.

‘We missen onze klasgenoten’

Rebecca van Bellen, Aimée van den Boogaart, Jeroen Lindhoud en Henrieke Rijstenbil vertellen hoe zij de coronatijd beleven. Lees het in de Eendrachtbode van 4 februari 2021.