Logo eendrachtbode.nl
Foto: De borden staan er, maar verder zijn bijna alle carnavalsactiviteiten in Oud-Vossemeer afgelast.

Priscilla Schipper: ‘Carnaval is me met de paplepel ingegoten’

Priscilla Schipper-Hommel is een Vossemeerder in hart en nieren. Ze groeide er op en is niet van plan er ooit nog weg te gaan. Van kinds af aan keek ze uit naar de evenementen in het dorp en nam ze er regelmatig deel aan. Carnaval speelde daarbij een hoofdrol en dat is nog steeds het geval.

Priscilla is als het ware met carnaval grootgebracht. Haar vader, één van de drie huidige wethouders in de gemeente Tholen, was jaren prins carnaval. ,,Carnaval en alles wat daarmee samenhangt is me met de paplepel ingegoten.” Als klein meisje deed ze al mee met de verkleedpartijen en feestte ze volop mee. Ze weet nog goed dat ze ook op school meedeed in de groepen vijf tot en met acht. Eén keer was ze zelfs prinsesje en op dit moment is ze alweer enkele jaren bestuurslid van de carnavalsvereniging.

Afgelast

Dit jaar zou ze voor de vierde keer nar zijn. Maar door corona moest er veel geschrapt worden. ,,We hebben wel de borden gezet en de mensen gevraagd hun gevels te versieren. Maar de optocht, de lampionnenoptocht en het Polderkoaitjesbal kunnen allemaal niet doorgaan.” Wel komt er een Vlooienkranten zijn er plannen voor allerlei spelletjes en quizzen op de basisscholen Die Heenetrecht en Sint Anthonius, wat natuurlijk allemaal online gebeurt. Voor volwassenen zal er zeker één en ander online georganiseerd worden. 

 Al vindt Priscilla het allemaal heel leuk, ze geeft aan dat het erg veel tijd kost. Als nar moet je immers overal bij zijn en het bestuur moet natuurlijk ook alles regelen.Het kost haar zoveel tijd dat ze haar deelname aan een andere belangrijke club in haar leven tijdelijk heeft opgeschort. Het betreft de toneelvereniging Sint Joseph. ,,Als ik iets wil doen of ergens aan deelneem, wil ik het ook graag goed doen, want ik ben erg perfectionistisch.”

Lees meer over Priscilla in de Eendrachtbode van 11 februari 2021.

Meer berichten