Logo eendrachtbode.nl
Foto: Rijschoolhouders mogen vanaf 3 maart weer aan de slag.

‘Ontzettend blij dat we weer aan de slag kunnen’

,,Eindelijk kunnen we weer aan de slag”, verzucht Jeroen den Haan van rijschool Den Haan. De contactberoepen, waaronder rijschoolhouders vallen, mogen vanaf 3 maart weer aan het werk. Winkels mogen op afspraak open en ook in het onderwijs worden versoepelingen ingevoerd.

Tijdens het nemen van de foto voor deze krant laat Jeroen de motor van zijn auto lopen. ,,De accu was leeg, hij heeft zo lang stil gestaan”, lacht hij. ,,Vanaf half december mocht er helemaal niks. Dat was zuur, hoor.” Hij hield zich de afgelopen weken vooral bezig met klussen. ,,Vorig jaar heb ik een nieuw huis gekocht, dus ik had nog wel het een en ander te doen. Maar ja, er kwam natuurlijk ook geen geld binnen, dus dan stop je er op een gegeven moment toch maar mee.” Momenteel is hij druk bezig met het inplannen van examens. ,,Het CBR heeft een achterstand van 600.000 rij-examens, dus het duurt wel even voor iedereen aan de beurt is. Gelukkig krijgen degenen die al een examen hadden aangevraagd voorrang.”

Messenger

Ook Ineke van der Reest, pedicure in Stavenisse, is blij met de versoepelingen. ,,Ik ben heel druk met plannen”, lacht ze. ,,Er staan 160 mensen op mijn wachtlijst, dus ik kan nog niet iedereen volgende week helpen. Maar ik ga heel hard aan de slag.” 

Lees in de Eendrachtbode van 25 februari hoe onder andere Hermen Bouman van Woonboulevard Poortvliet en Peter Kunst van het Calvijn College naar de toekomst kijken.

Meer berichten