Logo eendrachtbode.nl
:

Bravispunt in De Vliethof Tholen opent in september

Het Bravispunt in appartementencomplex de Vliethof in Tholen opent in september. Patiënten kunnen daar onder andere terecht voor behandelingen en onderzoeken, bloedprikken en begeleide beeldbelconsulten. Dat betekent voor onder anderen mevrouw Willemse uit Sint-Maartensdijk dat zij voor nierdialyse niet meer naar Huijbergen hoeft, maar naar Tholen kan gaan.


Huisarts Alexander Bakkerus van Praktijk Vliethof in Tholen is enthousiast over de komst van het Bravispunt. ,,Het is voor veel patiënten in onze praktijk soms letterlijk een brug te ver om van het eiland naar het Bravis ziekenhuis te rijden.  Als we in het Bravispunt bloed laten prikken, het consult via beeldbellen kunnen regelen en dan de medicatie thuis afleveren, dan is dat een hele vooruitgang in de zorg.”

Dialyse

In de meeste Bravispunten zal een dialysevoorziening komen.  In Huijbergen bestaat deze voorziening al een paar jaar. Mevrouw Willemse uit Sint-Maartensdijk komt hier drie ochtenden per week, maar ze moet er wel vroeg voor uit haar bed.  Daarom kan ze niet wachten tot er op Tholen een Bravispunt wordt geopend. ,,Dan ben ik er als eerste bij”, zegt ze.  

Meer berichten