Logo eendrachtbode.nl
Foto: De ZRD heeft eerder compost uitgedeeld in de milieustraat.

Gratis compost bij milieustraat Sint-Maartensdijk

Bezoekers van de milieustraat in Sint-Maartensdijk kunnen zaterdag 27 maart gratis compost krijgen. De ZRD wil daarmee aandacht vragen voor de scheiding van het groente-, fruit en tuinafval (GFT) en laten zien wat ervan gemaakt wordt. 

Bezoekers van de milieustraat in Sint-Maartensdijk kunnen zaterdag 27 maart gratis compost krijgen. De ZRD wil daarmee aandacht vragen voor de scheiding van het groente-, fruit en tuinafval (GFT) en laten zien wat ervan gemaakt wordt. Op alle Zeeuwse milieustraten is gratis compost in zakken, maar ook los geschept verkrijgbaar. In Zeeland wordt jaarlijks ruim 50.000 ton GFT-afval verwerkt tot compost. Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar die bodemziekten tegengaat, de ontwikkeling van het wortelstelsel bevordert en een goede waterhuishouding in de bodem stimuleert. Hierdoor hoeft er minder gesproeid te worden en is er minder (kunst)mest nodig. Om goede compost te maken, moet het GFT-afval wel van voldoende kwaliteit zijn. Goed scheiden is daarom van belang. 

Bij alle dertien Zeeuwse milieustraten is gratis compost verkrijgbaar. Per bezoeker of voertuig worden op 27 maart maximaal twee zakken compost verstrekt, zolang de voorraad strekt. Daarnaast kunnen bezoekers zelf losse compost scheppen

Meer berichten