Logo eendrachtbode.nl
Foto: Wordt Annick de beste voorlezer van Nederland?

Annick van de Velde in provinciale finale Nationale Voorleeswedstrijd

De Thoolse Annick van de Velde staat in de Zeeuwse finale in de voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd. Als ze op 9 april wint, mag ze meedingen naar de titel van beste voorlezer van Nederland.

De tienjarige Annick las de afgelopen voorrondes steeds voor uit ’Annabelleke, stouter dan ooit’. ,,Het is een grappig boek met verschillende korte verhalen.” ,,Annick is niet stout, maar wel eigenwijs”, zegt haar moeder Martine. De voorlezer zit op De Regenboog en werd tot favoriet van haar klas benoemd. Ze zit samen met haar tweelingzus Elin in groep 6/7. Je zou zeggen dat het talent in de familie zit, want vorig jaar gooide Elin hoge ogen met het voorlezen. Ze mocht echter de school toen niet vertegenwoordigen omdat ze nog maar in groep 5/6 zat.

Dit jaar blinkt Annick uit. De voorrondes zijn vanwege de coronamaatregelen allemaal digitaal gehouden. De deelnemende leerlingen van andere Zeeuwse scholen, en de jury, luisterden en keken naar Annick via een Zoom-verbinding. Ze zou 9 april naar Middelburg zijn gegaan, maar ook de Zeeuwse finale wordt digitaal gedaan.

Lees meer in de Eendrachtbode van 1 april 2021.

Meer berichten