Logo eendrachtbode.nl
Foto: Arie en Etelka den Ouden-de Graaf vinden hun woonplaats Sint-Annaland de mooiste plek van het eiland Tholen.

Diamanten paar Den Ouden na 60 jaar nog steeds verliefd

Ze voelen zich na 26 jaar weliswaar nog altijd Rotterdammer, maar Arie en Etelka den Ouden-de Graaf vinden hun woonplaats Sint-Annaland de mooiste plek van het eiland Tholen. Dinsdag vierden ze er hun zestigjarig huwelijk. Het stel kijkt terug op een harmonieus leven. ,,Het geheim van een goede relatie is dat je naar de ander toebuigt zonder jezelf kwijt te raken’’, zegt Den Ouden.

Open water

Als ze langs het water wandelen, genieten Arie (85) en Etelka (82). ,,Het is nooit hetzelfde, ziet er elke keer weer anders uit’’, zegt zij. Het water trekt al hun hele leven. ,,Ik zeil vanaf mijn achttiende’’, vertelt Den Ouden. ,,En als we in mijn jeugd op familiebezoek gingen in Stellendam, dan moesten we in Hellevoetsluis met de pont het Haringvliet over naar Middelharnis. Dat open water, die golven, het fascineerde me.’’ 

Met de boot

Later hadden ze zelf weer een boot, en voeren over de Zeeuwse wateren. Ook naar de jachthaven in Sint-Annaland. Het dorp kenden ze toen nog niet. Dat kwam op het moment dat ze hun huis in Charlois, in Rotterdam-Zuid, wilden inruilen voor een stulp op het platteland. Arie: ,,Onze makelaar had een project in Sint-Annaland, ’s-Gravenkreek/Den Hamel. We dachten: wat moeten we daar doen? We gingen kijken – er was niets anders te zien dan een korenveld – en waren meteen verliefd op de plek.’’ Inmiddels hebben ze dat huis verruild voor een ruime vrijstaande woning aan de Klipper, met achter een weids uitzicht over de Oudelandpolder.

Wat gezondheidsprobleempjes zijn er wel. Maar ze hebben het goed samen. ,,Ik ben nog regelmatig verliefd’’, bekent Den Ouden. Het stel werd verrast door een felicitatie van koning Willem-Alexander voor het bijzondere huwelijksjubileum. Dat is dinsdagmiddag met de kinderen en kleinkinderen thuis gevierd.

Lees meer in de Eendrachtbode van 1 april 2021.

Meer berichten