Logo eendrachtbode.nl
Foto: Er werd de afgelopen winter volop geschaatst in Sint-Annaland.

Steun voor carnavals- en schaatsvereniging

Carnavalsvereniging de Vlooientrappers en de IJsclub Sint-Annaland hebben allebei coronasteun gehad van de gemeente. Voor de Vlooientrappers gaat het om 950 euro. Bij de IJsclub duizend euro. De gemeente heeft van de Rijksoverheid 254.000 euro gehad om (culturele) verenigingen te steunen in coronatijd.

De carnavalsvereniging in Oud-Vossemeer heeft minder inkomsten gehad in 2021 omdat de viering niet op de gebruikelijke wijze kon worden gehouden. Voor de vereniging in Sint-Annaland is de duizend euro een vergoeding voor extra gemaakte kosten om de schaatsbaan en aangrenzend terrein coronaproof in te richten.

Al 50.000 euro

De gemeente heeft inmiddels ruim vijftigduizendeuro uitgegeven om culturele organisaties die steun vroegen, te kunnen helpen. Verenigingen moeten een aanvraag met onderbouwing van gemaakte kosten of gederfde inkomsten indienen. Daarnaast hebben Thoolse verenigingen geld gehad uit het provinciale stimuleringsfonds voor cultuur. Dat gaat om een bedrag van 13.000 euro. Ook is als tegemoetkoming vrijstelling van vaste huur van gemeentelijke accommodaties verleend. De daardoor hogere exploitatielasten van de dorpshuizen moet de gemeente opvangen.

De Thoolse CDA-fractie heeft onlangs kritische schriftelijke vragen gesteld over de behandeling van aanvragen van verenigingen en uitbetaling van de compensatie. Het CDA vond dat het niet snel genoeg ging.

Lees meer in de Eendrachtbode van 1 april 2021,

Meer berichten