Logo eendrachtbode.nl
Foto: Liesbeth Romeijn in KamerKunst.

KamerKunst opent in KunstKamer Scherpenisse

In de hal van de KunstKamer Holland Huis in Scherpenisse zit voortaan een winkeltje: KamerKunst. Kunstzinnige producten, van groot tot klein. Het werd zaterdag geopend.

De hal van de KunstKamer was Liesbeth Romeijn,die een atelier heeft in het pand, al een tijd een doorn in het oog. ,,Het was geen echte binnenkomer, de hal was een beetje ‘mwah’”, vindt ze. Samen met Machna Koese nam ze het initiatief tot KamerKunst. ,,Er worden door Thoolse kunstenaars zulke mooie dingen gemaakt, maar in deze coronatijd kunnen ze er geen kant mee op”, zegt Liesbeth. ,,Het grootste deel van het jaar staat het ergens in een atelier. Dat vonden Machna en ik zo jammer. We hadden al eens eerder gesproken over een winkeltje, maar nu vonden we dat we er maar eens mee aan de slag moesten.” En dat gebeurde. De hal is inmiddels geschilderd, behangen, er staan kasten en een toonbank die gemaakt is door Henk Nuijten. ,,Nu kom je echt ergens binnen”, vindt Liesbeth. ,,Je ziet meteen dat je in een pand van creatievelingen bent.” 

Glasobjecten

In KamerKunst zijn allerlei kunstartikelen te koop, van groot tot klein. Schilderijen, bloempotjes, glasobjecten, vazen, schalen en heel veel kaarten. De officiële opening is te zien op Facebook.

Lees meer in de Eendrachtbode van 8 april 2021. 

Meer berichten