Logo eendrachtbode.nl
Foto: Huisartsen Niels Disseldorp, Janneke Kuijlen en Rob Jahangir.

Medisch Centrum Pluimpot geopend in Sint-Maartensdijk

Deze week hebben inwoners van Sint-Maartensdijk, Stavenisse, Scherpenisse en Poortvliet voor het eerst een bezoek kunnen brengen in hun nieuwe huisartsenpraktijk: Medisch Centrum Pluimpot. In het gebouw in de Rädda Barnenstraat werken niet alleen huisartsen, maar bijvoorbeeld ook een paar fysiotherapeuten en logopedist. ,,We hebben meer faciliteiten dan het Bravispunt in Tholen”, zegt huisarts Niels Disseldorp.

Toen de huisartsen hun plannen eerder kenbaar maakten aan de patiënten schrokken velen zich een hoedje. Voor mensen uit Poortvliet en Stavenisse betekent het dat ze in principe voor een huisartsbezoek naar Sint-Maartensdijk moeten rijden. Wel zijn er in elk dorp op meerdere tijden spreekuren voor mensen die geen eigen vervoer hebben en mogelijkheid om medicijnen op te halen. 

Huisartsen

Voor Scherpenissenaren verandert er relatief weinig. Zij waren al aangewezen op de huisartsenpraktijk in Poortvliet. In Medisch Centrum Pluimpot werken drie praktijkhoudende huisartsen samen: Niels Disseldorp, Rob Jahangir en Janneke Kuijlen. Naast hen behandelen de dokters Slokkers, Pelicaen en nog voor een paar maanden dokter Bierema ook patiënten. Kuijlen bediende Poortvliet/Scherpenisse en Stavenisse. ,,Wij begrijpen dat er wat onrust is, maar als het nodig is, rijden we gewoon een visite. Het doel is om voor alle patiënten goede zorg te kunnen blijven geven”, zegt Kuijlen. Voor de woonzorglocaties Maartenshof in Sint-Maartensdijk en Scheldeoord in Stavenisse blijft de service van het wekelijkse huisartsbezoek behouden.

Lees er meer over in de Eendrachtbode van 8 april 2021.

Meer berichten