Logo eendrachtbode.nl
Foto: Bram in zijn tuin.

Bram Nouwen 100 jaar: ‘Ik ben graag buiten bezig’

Bram Nouwen uit Anna Jacobapolder werd afgelopen dinsdaghonderd jaar. Een hele leeftijd, maar toch is hij nog dagelijksin zijn tuin bezig. ,,Aardappels zaaien en poten, dat gaat nog best. Ik ben graag buiten en bezig.”

Het gaat allemaal wel iets minder vlot dan vroeger, geeft hij toe. Bram loopt met een stok en heeft last van zijn rug. ,,Die is versleten. Maar als ik rustig aan doe, kan ik nog best in de tuin werken.” Bram woont al sinds 1958 in zijn huis aan de Langeweg. ,,Ik ben geboren aan de Noordweg en in ’57 hebben mijnvrouw en ik dit huis laten bouwen. Ik had toen zoveel materiaal, daar hadden we meer ruimte voor nodig.”

Paarden 

Als kind al hielp Bram bij de boer, later werkte hij als loonwerker en ging hijzelf boeren. Hij hield vooral veel van paarden. ,,Paarden, dat waren mijn lust en mijn leven”, zegt hij en wijst op enkele foto’s op de schouw, waar hij met een paard op staat. ,,Elk paard is anders. Praten kunnen ze niet, maar ze voelen wel alles aan.” Zelf heeft hij geen paarden meer, maar achter zijn huis loopt er een stel van de buren. ,,Dat vind ik leuk om te zien.”

Lees meer in de Eendrachtbode van 8 april 2021.

Meer berichten