Logo eendrachtbode.nl
Foto: Martijn Brinkman, Luc de Nijs van Bouwgroep De Nijs-Soffers en Maikel Goudzwaard.

Eten, feesten en vergaderen met zicht op de Oosterschelde

Bouwgroep De Nijs-Soffers is volop bezig op Tholen. Het nieuwe pand bij Gorishoek, waar brasserie De Zeester naar verhuist en vakantieappartementen in komen, krijgt steeds meer vorm. In Sint- Maartensdijk worden zeer binnenkort vier huizen opgeleverd in de Jacoba van Beierenstraat. En dat is nog niet alles.

(advertorial) 

Martijn Brinkman uit Sint-Maartensdijk gaat binnenkort samenwonen in de Jacoba van Beierenstraat. Hij en zijn vriendin krijgen 29 april de sleutel van een van de twee-onder-eenkapwoningen waar eind augustus vorig jaar de heipalen voor in de grond gingen. ,,De Nijs heeft het echt netjes gebouwd. Dat heb je nu eenmaal niet bij alle aannemers”, vertelt Brinkman. 

Smerdiek-West

De nieuwe fase in de Jacoba van Beierenstraat zit er al weer aan te komen. Na de sloop van wat woningen kunnen er twee tweekappers en acht seniorenwoningen neergezet worden. Een volgende stap in de reconstructie van Smerdiek-West is de bouw van twee appartementencomplexen met zowel koop- als huurwoningen. Voor de huurwoningen wordt samengewerkt met woningcorporatie Stadlander. 

Etablissement 

Enkele kilometers verderop aan de Oosterschelde is De Nijs-Soffers druk doende met de nieuwbouw van Residentie De Zeester. Een complex voor dertien recreatieappartementen en uitgebreide horecafaciliteiten voor brasserie De Zeester. 

Maikel Goudzwaard van De Zeester kan niet wachten tot hij in oktober zijn eerste gasten in het nieuwe etablissement mag verwelkomen. ,,Dit is een unieke locatie. Zo simpel is het.” Hoewel de Oosterschelde altijd al nabij was, kunnen mensen die een hapje eten de golven straks daadwerkelijk ook zien. De begane grond van het gebouw is opgehoogd. 

Durven 

Goudzwaard heeft een goed gevoel bij De Nijs-Soffers, die het pand kocht van de vorige eigenaar. ,,In het begin was ik sceptisch. Eerst zien en dan geloven, maar dat is helemaal goed gekomen. Je moet als ondernemer wel durven om zoiets te kopen en meteen te gaan bouwen zonder appartementen verkocht te hebben.” De nieuwe brasserie biedt zonder de anderhalvemeter-afstandregel binnen plek aan negentig mensen. De oude 56. 

Vertrouwen

De Zeester wil zich nadrukkelijker gaan richten op trouwfeesten en zakelijke gelegenheden als vergaderingen. Daar is dan ook ruimte voor in de zaal waar 250 man in past, die ook weer op te delen is in kleinere ruimtes. ,,We hebben van De Nijs alle vrijheid gehad om mee te denken bij de inrichting. Dat straalt vertrouwen uit.” Het gebouw heeft rondom een terras, een gedeelte daarvan is vast door de brasserie in gebruik. De rest hoort bij de vergaderruimtes en feestzaal. 

Bruidssuite 

Het appartement in het torentje van de residentie is al verkocht. In samenwerking met de eigenaren zal die bij bruiloften aangeboden worden als bruidssuite. Diverse andere appartementen zijn ook al aangekocht, er zijn er nog enkele beschikbaar. Binnenkort wordt het hoogste punt van het 26 meter hoge gebouw bereikt. Een ander project van De Nijs-Soffers is vakantiepark Wulpdal aan de andere kant van de dijk. Het bouwbedrijf begint op korte termijn met de eerste recreatiewoningen.

Meer berichten